Een effectieve promotiestrategie
2024-02-14
Redactie
De kracht van promotie Promotie is een cruciaal onderdeel van elk succesvol initiatief, ongeacht zijn aard. Het kan de lancering van een uniek product betreffen of een poging om een nieuwe dienst te introdu... Lees verder
De Invloed Van Promotie Op Klantloyaliteit
2024-02-14
Redactie
Promotie: Meer Dan Slechts Een Marketinginstrument Promotie is veel meer dan alleen een marketinginstrument. Het is een krachtig proces dat, indien correct gebruikt, verkoop kan stimuleren, merkherkenning k... Lees verder
De Kracht van Promotie
2024-02-14
Redactie
Promotie: Een Ongelooflijk Hulpmiddel Elke persoon, onderneming of organisatie die een succesvol resultaat behaalt, weet dat er niets zo krachtig is als de juiste promotie. Het is de motor die de wielen van... Lees verder

Hoe gebeuren de meest ongelukken op de weg?

Vorig jaar is het aantal ongevallen met auto's gestegen met 8%. Volgens het Verbond van Verzekeraars waren er in 2014 462.000 personenauto's, maar in 2015 meer dan 1 miljoen. De verzekeraar pleit voor de ontwikkeling van een deltaplan verkeersveiligheid.


 

Telefoon

Het totale aantal verkeersclaims (inclusief enkel- en dubbelzijdige aanrijdingen met vrachtwagens, bestelwagens en huurauto's) is gestegen van 790.000 in 2014 naar 841.000 in 2015, een stijging van 6,5%. Interferentie veroorzaakt door smartphones kan een van de belangrijkste redenen zijn voor de toename van het aantal ongevallen. Er zijn geen exacte nummers, maar het is wel duidelijk dat de meeste ongelukken gebeuren door de telefoons.

De 30 km/h zones

Een ander negatief effect op de verkeersveiligheid is dat de politie het verkeer steeds minder dwingt. Er worden steeds meer ongelukken gezien in het 30 km/h gebied. In sommige delen van Nederland is de infrastructuur ook wat verouderd.

In de warmte

Je zou kunnen denken dat de meeste auto-ongelukken gebeuren bij hevige regen of typisch winterweer, maar dat is niet het geval. De cijfers zijn schokkend: tijdens extreem hete periodes is het aantal auto-ongelukken met 15% gestegen. Het aantal zwaargewonden is met maar liefst 31% gestegen. Dit is natuurlijk een overdreven groot getal. Dat is niet iets wat de meeste Nederlanders willen zien. Hierom is het belangrijk om goed te kijken wanneer je de weg op gaat.

Sneller dronken in de zomer

Zomerweer betekent terrasjesweer! En dat betekent ook dat mensen zich op warme dagen langer in het verkeer begeven dan gemiddeld, al dan niet met een glaasje op. Bovendien word je tijdens de zomer sneller dronken, omdat je door extra te zweten meer vocht verliest. Om dat vochtverlies te compenseren, neemt je lichaam meer alcohol op dan je gewend bent. Onderschat het effect van die ene zomerse cocktail dus niet, en maak het liefst gewoon goede afspraken met een bob-chauffeur. Weet ook dat dronken met de fiets rijden net zo goed strafbaar is en niet te vergeten dat het levensgevaarlijk is als dronken achter het stuur van je auto kruipen. Daarom is het erg belangrijk om goed op te letten wat je precies aan het drinken bent en hoe je je na het drinken nog voelt. Dit is heel erg belangrijk om rekening mee te houden als je minder verkeersongelukken wilt.

Hitte

Rijden in een hittegolf is niet leuk. Constante warmte zorgt ervoor dat u zich moe voelt en een dof gevoel geeft, wat uw reactiesnelheid natuurlijk niet zal verhogen. Er is zelfs beweerd dat rijden in een hoek van 35 graden eigenlijk niet anders is dan rijden met 0,5% alcohol in het bloed. Hierom wil je dit ook zo veel mogelijk vermijden.